Ben ik weer!
Door: Mandy
Blijf op de hoogte en volg Mandy
01 Juli 2009 | Spanje, Platja d'Aro
Eerst even over het werk.
Of het zwaar is: soms wel, en dat komt dan niet eens alleen door de vele uren die ik werk, urenlang staan en lopen zonder zitpauze’s, enzovoorts. Mij valt het eigenlijk vooral zwaar omdat iedereen die hier komt lekker op vakantie komt, lekker uit eten gaat met het vriendje/vriendinnetje, lekker ligt te chillen aan het zwembad met hun gezinnetje of vrienden… En daar kan ik soms best wel jaloers op worden haha..
En verder had ik er 2 nieuwe collega’s bij: Jirina uit Tsjechië, en Marcea uit Ecuador maar die woont gewoon hier. Ik zeg ‘had’, want Jirina was maandag niet op komen dagen op het werk, en wat bleek: al haar spullen waren ook weg, ze is gewoon vertrokken zonder iets te zeggen. Nogal vervelend, want als Peter straks ook weggaat hebben we dus 2 man tekort! En Marcea, tja… Die mag ik gewoon niet, weet niet waarom haha. Ik vind r nogal irritant. Tja dat heb je soms gewoon met mensen he, over een paar weken hoef ik ze nooit meer te zien dus gewoon rustig tot 10 tellen steeds ;)
Gelukkig had ik vorige week wel leuk gezelschap: Kim, Justus, YaChing en Yuhan kwamen langs! Eigenlijk zou Alicia (andere chica uit Taiwan) ook meekomen, maar die had haar paspoort niet bij. (Beetje dom, maarja ze dacht dat ze ook wel met haar ‘buitenlanderspasje’ kon reizen: niet dus!). Dat was dus echt jammer want die zie ik nu waarschijnlijk nooit meer… Maar gelukkig hadden we er nog 4! Voor Kim vooral een opluchting om eindelijk weer Nederlands met iemand te kunnen praten, want op het colegio in Salamanca ziet het nu schijnbaar zwart van de Duitsers. En voor mij een opluchting om weer een leuk vrouwelijk iemand van mijn leeftijd aan mijn zij te hebben! (Zo lang tussen alleen maar mannen zitten is nou niet echt een aanrader… Maar goed dat er zoveel homo’s tussen zitten haha).
Goed woensdag kwamen ze aan, die avond hebben we wat lekkers doch goedkoops uitgezocht om te gaan eten, waar kwamen we op uit: frikandellen speciaal!! Kim was helemaal in de wolken haha, die kan er voorlopig weer even tegenaan. Savonds heel even bij een flamenco-avond gaan kijken, toen in een discotheek gaan zitten maar het was nogal saai in de stad helaas.
De volgende dag moest ik sochtends werken, smiddags zijn we lekker gaan snorkelen! Jaa er zijn fishies, maarja aangezien ik vorig jaar in Curacao ben geweest viel het daarmee vergeleken een beetje tegen. Savonds weer uit eten geweest en weer geprobeerd uit te gaan, maar het was nog rustiger in de stad dan de dag ervoor!
Vrijdagmiddag was ik ook weer vrij, de rest was toen al in Girona dus ik heb ook de bus genomen. En dit keer wel foto’s! Maar goed ook, want we hebben over de stadsmuur gelopen en veel moois gezien. Beetje jammer dat het weer weer eens tegen zat (echt het Spaanse weer gunt Kim gewoon geen zon haha). Voordat we de bus terugnamen weer ergens gaan eten.
Yep veel uit eten, maar dat is helemaal niet erg, want het etensniveau in ons hotel is nogal gedaalde de laatste tijd. Sinds kort hebben de gasten van het hotel namelijk een buffet als diner, dus wat wij krijgt het personeel de volgende dag te eten: de restjes! En het ergste is, elke dag is er een andere afkomst (Orientaals, Noord- of Zuid-Amerikaans enz), dus ik eet nu elke dag van de week hetzelfde.
Anyway, zaterdag hadden we geen tijd om ze te zien want toen hadden we een banket voor 50 man. Toen zijn zij dus lekker naar Barcelona geweest. En zondag gingen ze alweer richting Salamanca, dus onder werktijd kreeg ik een telefoontje dat ik even naar buiten moest komen om een vlugge afscheidsknuffel te komen geven! En dat was waarschijnlijk ook meteen de laatste keer dat ik YaChing en Yuhan heb gezien… En dan gaat van de week Peter ook nog weg, dus ik zie eerlijk gezegd best wel een beetje op tegen mijn laatste weekjes hier. Het is namelijk niet zo dat ik met andere collega’s van hier nou even iets leuks ga doen ofzo, dus ik hoop dat er nog wat leuke nieuwe collega’s voor in de plaats komen!
Oja, we zijn ook nog een keertje uitgeweest in Lloret de Mar! Dat klinkt best gaaf, maar het viel me eerlijk gezegd een beetje tegen haha. We wilden eigenlijk naar een bepaalde discotheek gaan, en onderweg kwamen we zelfs nog iemand tegen die ons daar gratis entree voor gaf. Maar wat hij er niet bij zei was dat we wel verplicht 3 consumpties ter waarde van €20 moesten kopen! Toch maar wat anders gezocht dus, dat werd een discotheek met veel te harde, saaie, langdradige housemuziek met een live saxofoon erbij. Nou die sax was in het begin nog wel vet, maar na een uur of langer gaat ook dat heel erg vervelen! Kortom, ik heb wel eens betere stapavondjes gehad ;)
En dan tot slot: ik heb mijn ticket naar huis geboekt! Voor degenen die het willen weten, ik zet op 30 juli weer voet op Nederlandse grond! 2 daagjes eerder dan gepland, dat komt omdat de vliegtickets nogal duur zijn tegen die tijd, en op donderdag was dan de goedkoopste. Als ik jullie voor die tijd niet meer spreek: tot dan!
Oja, en foto's: http://www.mijnalbum.nl/Album=OAPOSUVQ
Kus uit Spanje xx
01 Juli 2009 - 18:43
De Lankie's:
Mandy, ben je bij bumpers geweest in loret,
of heb je het nog niet kunnen vinden?
fijn dat we je weer zien de 30ste, geniet van de laatste paar weekjes!!!
dikke kus, De lankie's vanuit het warme holland. -
02 Juli 2009 - 08:55
Nikki:
Hee Mandy
Wat leuk dat ze allemaal op bezoek kwamen! Dat zullen wel echte leuke dagen zijn geweest...
En je Ticket naar huis geboekt! Je zult wel zin hebben om lekker terug naar Nederland te komen en gewoon weer Nederlands te kunnen praten!
Wel jammer dat ik er niet bij kan zijn als je terugkomt... Maar wij doen wel een herenigingsparty vieren in spanje oke;)
Veel succes nog de laatste weken!!
Kuss! (K)
Nikki
03 Juli 2009 - 12:32
Irene:
Hee chica! Jammer van je niet zo leuke collega, maar wel leuk dat je matties even langskwamen :D En wat ben je bruin op die foto's zeg! -
03 Juli 2009 - 13:52
Thuisfront:
Het aftellen is begonnen, hou nog ff vol! Iets meer in de schaduw gaan liggen anders wordt je te bruin en hebben wij geen kans meer! Extra op vakantie geweest en dan nog verliezen, zou niet leuk zijn voor ons. Wij hopen dat je er nog leuke collega's bij krijgt en dat het lekkere drukke weken gaan worden. (dan schiet de tijd goed op). Misschien komen er vanaf nu meer Hollanders dan kun je weer wennen aan onze eigen taal. Succes van ons allemaal. -
05 Juli 2009 - 09:25
Meike:
Leuke foto's! Die lucht in Girona zag er wel heeel dreigend uit!!
En jouw bruine kleurtje ook :P
xx -
10 Juli 2009 - 18:18
Annelie:
Hee meid! :D
Leuk dat je vrienden langs zijn geweest :D En oei wat ben jij bruin.. iig bruiner dan Annelie ;)
Ik ben helaas niet thuis als je weer voet op hollandse grond zet, maar ik kom maandag 3 augustus weer terug van vakantie zodat we dinsdag de laatste dag van de kermis eens heeeeeeeeeeeeeeeel goed kunnen gaan vieren :D
Spreek je snel en succes en natuurlijk ook veel plezier nog de komende weken meid!
X Annelie -
20 Juli 2009 - 14:40
Sanderr:
hoooi mandy,
alweer tijdje gelede dat je iets van mij hebt gehoord :p ik heb t ook btje druk gehad in het spannende nederland.. altijd hè aan het einde van t schooljaar ;) ik krijg net een mailtje dat je alweer een nieuw berichtje heb gepost haha dus ik reageer daar weer verder :P
xx