Op de helft in Salamanca...
Door: Mandy
Blijf op de hoogte en volg Mandy
27 April 2009 | Spanje, Salamanca
En toen was ik alweer op de helft van mijn tijd hier in Salamanca! Vorige week was het weer hier echt superslecht, tis dat ik het vertik om in Spanje een paraplu te gaan kopen, anders had ik em echt nodig gehad. Het was zelfs zo erg dat ik een koutje heb gevat – niet lachen. Heb de hele week lopen snotteren en één dag was ik zelfs wat grieperig. Maar afgelopen week was het gelukkig heel erg opgeklaard, we hebben lekker in hempjes en zelfs jurkjes rond kunnen lopen en hebben het park heel wat keren opgezocht. Vandaar dat het dit keer wat langer duurde om een verhaaltje te schrijven (en ook omdat er niet zoveel spectaculairs gebeurd is, alles wordt hier allemaal al redelijk normaal…).
Woensdag zijn we met de héle klas (5 chicas inmiddels) gaan winkelen in het winkelcentrum net buiten de stad. Voor het eerst met de bus hier dus! Tja voor €1,15 gaan we niet een uur lopen…
Vorige week vrijdag had ik mijn afspraak bij de tandarts. Wat blijkt: het draadje is helemaal niet kapot. Heel raar want mijn tanden zijn toch echt gaan schuiven. Maar goed, hij heeft het me laten zien en hij zal er sowieso wel meer verstand hebben van ik, het scheelt mij in ieder geval een bult geld!
De zondag erop zijn we naar de markt te gaan die hier elke zondag gehouden wordt. Die bestaat hier uit kramen van ofwel (Spaanse) zigeuners of Afrikaanse immigranten. En als je geen kraam kan betalen, dan brand je gewoon wat illegale dvd’s en cd’s, stal je ze uit op een laken, en zo gauw je de politie aan ziet komen, vouw je dat ding op, gooi je het over je rug en loop je weg alsof er niks aan de hand is. Met zo’n superopvallend ding op je rug dus haha. Zo gaat dat hier...
Die avond klopte Manuela nog op m’n deur, met de vraag of ik toevallig zin had in chocola. Nou dat moet je mij niet vragen haha. Dus ik kwam in de woonkamer, stonden er heel lief twee kopjes warme chocomel (gewoon gesmolten chocola) en een haffel lange vingers (jawel!!). Was dus de bedoeling dat je die sopt en dan opeet, mmm. Nog gezellig een beetje zitten kletsen met haar, voor zover dat gaat in gebroken Spaans.
De maandag erna was ‘Lunes de Aguas’, een Salamancaanse feest(mid)dag. ‘Vroegâh’ werden namelijk de Salamancaanse hoeren vóór de Semana Santa naar de andere kant van de rivier gebracht in een bootje. En de maandag erna, Lunes de Aguas dus, was de dag dat ze weer terugkwamen. Nou echt een feestje waard dus. Maargoed, tegenwoordig houdt het in dat smiddags alle winkels enzo dichtgaan en iedereen lekker gaat picknicken in het park of bij de rivier. Zo ook wij: na school hadden we pannenkoeken gebakken, Hollandse (met spek, appel en banaan) en Taiwanese (met groene ui, wtf… maar wel lekker). Die hadden we meegenomen naar het park, en daar zijn we lekker met een groep gaan picknicken (ja alweer). Heel gezellig, vooral ook omdat het weer vanaf die dag éindelijk beter werd! Heb lekker in mijn jurkje in de zon gezeten die middag, want wij zijn smiddags altijd vrij – nu jullie weer :p
Donderdag was er ook weer een feestdag (dus vrije dag), kan alleen zo snel even niet bedenken waarvoor ook alweer. In ieder geval vonden wij het wel een goede dag om (wéér) te gaan picknicken. Geen pannenkoeken dit keer, maar wel een hoop heerlijke sandwiches én aardbeien met slagroom! Weer heerlijk in het zonnetje gechilled dus.
Die avond zouden we nog uitgaan, maar omdat we woensdag ook al waren gegaan, en voor vrijdag en zaterdag ook al hadden afgesproken, vonden we het een beter idee om maar niet te gaan. Maarja, in plaats daarvan zijn we Risk gaan spelen, en dat is een spel dat je ook niet in een halfuurtje uitspeelt. Dus om een uur of 2 konden we pas weer naar huis (terwijl ik een uur van tevoren ofzo al afgemaakt was haha).
Vrijdag kregen we op school een lijst vragen mee van onze ‘juffrouw’, die we dan aan Spanjaarden moesten gaan stellen om ons Spaans te oefenen. Best grappig, er lopen hier zoveel bejaarde mannen rond, die vonden het hartstikke leuk om eindelijk aanspraak te hebben geloof ik. En natuurlijk was het een goed excuus voor de single ladies onder mijn klasgenoten om mooie mannen aan te spreken.
Smiddags zou voorlopig de laatste dag worden waarop het mooi weer zou zijn. Dus ja hoor, wij weer het park in…
Zaterdag ben ik smiddags met Kim naar de grote Carrefour (= supermarkt) gelopen, een stukje buiten het centrum. Damn was die even groot, het was meer een Franse hypermarché, ze hadden er alles. Savonds hadden we afgesproken om met een paar mensen gezellig tapas te gaan eten, alvast als een soort van afscheidsfeestje voor een jongen hier. Dus zijn we met vijf man verschillende tapasbarretjes afgegaan om heerlijk te eten en te drinken (ja hoor, sangria maar weer…). Daarna kwamen er nog meer mensen naar Kim’s huis, hebben we daar nog gezellig wat gedronken, en toen om half 2 tóch nog maar uitgegaan haha… “Wauw dat moet dan een latertje geworden zijn” hoor ik je denken, nou dat viel mee: omdat er een flinke rij stond voor de club waar we na sluitingstijd van de ene kroeg nog naartoe wilden, was ik om half 6 al thuis – ja ‘al’, geloof het of niet, dat is voor hier nog redelijk vroeg! Als je hier voor 4 uur thuis bent vragen mensen echt of je ziek was ofzo haha.
Maargoed, mijn foto’s komen een ander keertje, want mijn tijd hier zit er alweer bijna op! Lo siento... (Het spijt me :p) x
27 April 2009 - 15:42
Lisette:
Wohow! Haha, niet normaal hoe vaak jullie uitgaan! :D Klinkt goed, die vrije dagen doorbrengen in het park! Wij hebben nu ook een weekje vrij, dus das ook wel relaxed. En donderdag natuurlijk koninginnedag wat ook goed gevierd gaat worden. Maar leuke verhaaltjes heb je! Geniet er nog van!
Kuskus -
27 April 2009 - 19:27
Nikky:
Haha snotneusjes zijn ook normaal hier.
Veel plezier met Johan en tot snel meis! Ik mis je wel hoor :(
Liefs Nikky -
27 April 2009 - 21:43
Anita:
Hoi Mandy,
Dat gaat lekker zeg,chocola,pannenkoeken met spek en aardbeien met slagroom.
Zal ik je nog herkennen??
Grapje geniet ervan je kan het hebben.
Groetjes -
29 April 2009 - 08:19
Thuisfront:
Tip: koop een parasol, die kun je dan mooi gebruiken voor als het regent, want dat doet het daar maar dan dat de zon schijnt haha en wij maar in de zon zitten!
Moet toch eens overleggen met mama of we niet kunnen emigreren naar Spanje, jeetje wat hebben die veel vrije dagen!
En als laatste: na je Spaanse cursus kom maar bij ons in de leer voor een cursus Risk, want laatste worden kan natuurlijk niet!
Nou geniet er nog van en veel mooi weer toegewenst en laat Johan het uitgaansleven maar eens ontdekken!! -
29 April 2009 - 15:34
Evelien:
Hay Mandy,
Heb eventjes je verhaaltjes bij gelezen .. Klinkt vooral erg gezellig allemaal, maar dat is alleen maar een goed teken..!
Ik zag net op je hyves dat Johan op bezoek komt .. ook alweer gezellig!
Geniet er van, want dat 'op de helft' klinkt alsof die tweede helft ook zo om is..!
Liefs -
30 April 2009 - 19:39
De Lankie's:
Heey Mandy,
Fijn dat we weer iets van je kunnen lezen, was al weer een tijdje geleden....hahahahaha
Nottedomme wat heb je toch super leuke verhalen en leuke chil foto's.
Mandy..... Blijf genieten.
Big Hugg, MJ en de Lankie's.